Tippek és módszerek: hogyan legyen kreatív a gondolkodásunk?
Tippek és módszerek: hogyan legyen kreatív a gondolkodásunk?
. .

A gondolkodás oktatása a világ számos országában a hivatalos tanterv része, azonban Magyarországon ezzel sem foglalkozik az iskola. Ennek következtében az EU éves innovativitás-felmérései rendre azt mutatják, hogy hazánk a 27 tagállam sereghajtója, egyes adatok szerint 34 évvel vagyunk lemaradva az uniós átlag mögött - innovativitás terén.

Pedig a kreatív gondolkodás módszerei oktathatók és elsajátíthatók, sőt, elsajátítandók. Ahogyan azt Edward de Bono, a gondolkodásoktatás egyik világviszonylatban vezető szakembere mondja: „Az intelligencia velünk születik. A gondolkodást meg kell tanulnunk.”, mert „A gondolkodásunk minősége határozza meg a jövőnk minőségét.”. A kreatív gondolkodás az emberré válás alapfeltétele volt, és minden, amit azóta a művészetekben, a tudományban, a technikában elértünk, ennek köszönhető.

Manapság már a jelentősebb vállalatok személyzet-kiválasztási gyakorlatában az intelligencia, a kreatívkészség sokkal fontosabb tényező, mint a végzettség (amely persze megmaradt alapkövetelmény). Ma már tudatos, kreatív gondolkodási stratégiák nélkül nehéz a ránk hulló feladatsorokra megtalálni a megoldásokat. Manapság már a kreatív problémamegoldó módszerek ismerete olyan, mint a nyelvtudás. Ahányat ismersz belőlük, annyi ember vagy.

Így született meg a Kreatív gondolkodási technikák gyakorlata című mesterkurzus ötlete, amelynek lényege, hogy 12 módszert mutat be elméletben és működés közben. A kurzust Kaszás György tréner/coach vezeti, akinek a témában írott Gondolkodjunk, mert vagyunk című könyve megjelenés előtt áll.

A program mindazoknak ajánlott, akik a privát életbeli és munkahelyi gondolkodási problémahelyzeteiket tudatosabban, könnyebben és eredményesebben kívánják megoldani, akik többet szeretnének tudni a kreatív gondolkodás gyakorlatáról, akik finomítani, továbbfejleszteni kívánják ebbéli tudásukat.


Bővebb információ: www.mesterkurzusok.hu
 

DFTV
Mindig aktuális
Impresszum
Oldaltérkép
Stratégiai médiapartnerek
Működési partnerek
Cégadatok
Képzési helyszínek
Álláshirdetés
PAT elégedettségmérés
1051 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 22.
Telefon: (06 1) 266 7601
E-mail: info@dft.hu
Itt talál minket:
 
HEFOP 3.4.1/05/1 KMOP-2007-1.2.5 és KMOP-2007-1.2.7     tudasodajovod.hu
www.dft.hu   |   Copyright © 2011   |   Minden jog fenntartva   |   Adatvédelmi nyilatkozat
Készítette