Nem elég hangsúlyos a hazai nyelvoktatásban az írásbeli kommunikáció
Nem elég hangsúlyos a hazai nyelvoktatásban az írásbeli kommunikáció
. .

Több nemzetközi felmérés is bizonyítja, hogy a magyarok angol nyelvtudása erősen közepes szinten mozog, de még így is magunk mögé utasítjuk a spanyolokat, a törököket vagy az oroszokat. A magyar fiatalok egyre nagyobb számban tudnak angolul kommunikálni, amelyre a mindennapos internet- és általánosan vett számítógép-használat is rávezeti őket. Ettől függetlenül a kevés gyakorlati lehetőség, valamint az anyanyelvi kérdés- és az íráskultúra hiányosságai megnehezítik a kommunikációt angol nyelven.

A magyar közoktatás hiányossága, hogy nem kezelik kellő fontossággal az íráskulturát, nem szerves része a magyar- sem az angol- nyelvtanításnak, így maradhatnak ki olyan fontos elemek, mint a retorika, a kritikai gondolkodás és olvasás. Valóban magas színvonalon pedig csak az tud egy idegen nyelven írni és beszélni, aki a nyelvi-nyelvtani ismereteken túl elsajátította a szövegalkotás általános szabályait és elvárásait a saját anyanyelvén is.

A Mesterkurzusok novemberben induló English writing in use mesterkurzusa pontosan az írásbeli kommunikációra fókuszál, és igyekszik megtanítani a modern angol retorika és szövegalkotás alapelveit, a „jószöveg” logikai, műfaji és formai követelményeit. Azok számára hirdetik a kurzust, akik rendszeresen használják az angolt, de nem ismerik az angol nyelvű szövegalkotás angol nyelvterületen elterjedt normarendszerét.

Az English writing in use master course olyan témaköröket érint, mint a kritikai gondolkodás, az igényes szóhasználat, az előítélet-mentes nyelv, a mondatalkotás és a mondatfűzés technikái, szövegkoherencia, a szövegkezdés és lezárás szabályai és válfajai, az általános szakmai műfajok, a tudományos angol alapszabályai, vagy éppen a szóbeli műfajok Mindezek olyan területek, melyek elsajátításával magyar és angol írás- és beszédkultúránk egyaránt fejlődhet.

A kurzus szakmai vezetője dr. Bollobás Enikő, az ELTE professzora.

 

Bővebb információk: www.mesterkurzusok.hu
 

DFTV
Mindig aktuális
Impresszum
Oldaltérkép
Stratégiai médiapartnerek
Működési partnerek
Cégadatok
Képzési helyszínek
Álláshirdetés
PAT elégedettségmérés
1051 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 22.
Telefon: (06 1) 266 7601
E-mail: info@dft.hu
Itt talál minket:
 
HEFOP 3.4.1/05/1 KMOP-2007-1.2.5 és KMOP-2007-1.2.7     tudasodajovod.hu
www.dft.hu   |   Copyright © 2011   |   Minden jog fenntartva   |   Adatvédelmi nyilatkozat
Készítette