Ismerniük kell a pályázóknak a disszemináció fogalmát
Ismerniük kell a pályázóknak a disszemináció fogalmát
. .

Az Új Széchenyi Terv a közelmúltban, bővített formában megjelent arculati kézikönyve változást hozott az uniós projektek eddig megszokott kommunikációs rendszerében. Az új stratégia egységesítette a pályázati csomagokat, és beemelte a korábban nem szabályozott vagy egyáltalán nem használt elemeket is, amit minden nyertesnek ismernie kell. Természetesen az új kiadás nem módosította a disszeminációs - társadalmi nyilvánosság biztosításának – kötelezettséget a kedvezményezettek körében, amire a Magyar Disszeminációs Szövetség (MaDisz) hívta fel a figyelmet.

Az Új Széchenyi Terv arculati kézikönyvének első verziója kizárólag az új csomagokhoz tartozó főelemeket rögzítette, többségében hiányoztak a pályázók által megjelölt pontok, mint például a kiadvány, a plakát vagy éppen a meghívó. Az időközben 100 oldalasra bővült kiadvány az elemek tömbösítése miatt már minden olyan tudnivalót tartalmaz, ami nem jelenthet gondot a kötelező disszemináció során.

A projektekhez kapcsolódó kommunikációs tevékenységhez érdemes szakmai oldalról közelíteni, ehhez mérten minden arculati elemet az előírtaknak megfelelően megvalósítani – amire uniós pályázatokban külön összeg áll rendelkezésre. A MaDisz azt is hangsúlyozza, hogy a disszemináció, mint a pályázati folyamat kötelező kelléke, nem mulasztható el, hiszen ezzel akár azt is megkockáztathatja a nyertes pályázó, hogy a támogatási összeg nem kerül kifizetésre. A teljesítés mellett érdemes arra is figyelmet fordítani, hogy kihasználjuk a hatékony projektkommunikáció előnyeit, hiszen ez így akár a piaci pozíció erősítésére és népszerűsítésre is alkalmas lehet.

Bővebb információ az info@madisz.hu címen kérhető.
 

Magyar Disszeminációs Szövetség
DFTV
Mindig aktuális
Impresszum
Oldaltérkép
Stratégiai médiapartnerek
Működési partnerek
Cégadatok
Képzési helyszínek
Álláshirdetés
PAT elégedettségmérés
1051 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 22.
Telefon: (06 1) 266 7601
E-mail: info@dft.hu
Itt talál minket:
 
HEFOP 3.4.1/05/1 KMOP-2007-1.2.5 és KMOP-2007-1.2.7     tudasodajovod.hu
www.dft.hu   |   Copyright © 2011   |   Minden jog fenntartva   |   Adatvédelmi nyilatkozat
Készítette