Hogyan fejleszthető az íráskészség?
Hogyan fejleszthető az íráskészség?
. .

Szakemberek vitatják, sokakban pedig kétségeket ébreszt, vajon tanulható-e az íráskészség. Amennyiben az irodalom oldaláról közelítünk nagyon kifinomult szépérzékkel kell társulnia ahhoz, hogy maradandót alkothassunk, hogy a szöveg mögött az érzelmek mellett nyilvánvalóvá váljon az írói tudatosság. A technika gyakorolásához és fejlesztéséhez most ősztől a Magyar Író Akadémia immáron 6 éve sikeresen működő Szépíró Mesterkurzusa is hozzájárul.

A Magyar Író Akadémia nem hagyományos egyetemi képzés, hanem egyfajta mesterkurzus, ahol lehetőség nyílik az irodalom professzionális művelőivel való találkozásra, konzultációra, az íráskészség fejlesztésére, valamint a szépírói ambíciók értő, fejlődést segítő közegben való gyakorlására.

Az előadások az íróvá válás folyamatáról, az írás születéséről és kulisszatitkairól, a személyes életútról, tapasztalatokról szólnak. A szemeszter célja, hogy testközelbe hozza a kortárs irodalom legismertebb képviselőit, illetve bepillantást engedjen az írók műhelytitkaiba, élményeibe, tapasztalataiba. A hallgatók folytathatják tanulmányaikat a mesterkurzus második szemeszterén, mely kisebb létszámú csoportokkal indul, és az oktatás gyakorlatcentrikus órák keretében zajlik kortárs írók vezetésével. Itt már a Magyar Író Akadémia hallgatói mutathatják meg: ők hogyan írnak!

Mesterek: Bódis Kriszta / Dragomán György / Grecsó Krisztián / Háy János / Jókai Anna / Kányádi Sándor / Karafiáth Orsolya / Kornis Mihály / Kukorelly Endre / Lackfi János / Lator László / Marék Veronika / Márton László / Nádasdy Ádám / Szabó T. Anna / Szepes Erika / Szilágyi Ákos / Tóth Krisztina / Turczi István / Zalán Tibor


További információk: www.iroakademia.hu
 

 

DFTV
Mindig aktuális
Impresszum
Oldaltérkép
Stratégiai médiapartnerek
Működési partnerek
Cégadatok
Képzési helyszínek
Álláshirdetés
PAT elégedettségmérés
1051 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 22.
Telefon: (06 1) 266 7601
E-mail: info@dft.hu
Itt talál minket:
 
HEFOP 3.4.1/05/1 KMOP-2007-1.2.5 és KMOP-2007-1.2.7     tudasodajovod.hu
www.dft.hu   |   Copyright © 2011   |   Minden jog fenntartva   |   Adatvédelmi nyilatkozat
Készítette