A történetmesélés szerepe és technikája a vezetői munkában

4.aug
ONLINE
A történetmesélés szerepe és technikája a vezetői munkában 2021. AugusztusAug 04. 10:00 - 2021. AugusztusAug 04. 11:30

Miről lesz szó?

A vezetői munka egyik legfontosabb eleme az üzenetátvitel: legyen szó a vállalati értékek hagyományozásáról, a vízió közvetítéséről, vagy akár az időszakos célok kitűzéséről. Hiba esetén, nehéz helyzetekben, konfliktusok kezelésekor jól jön egy-egy jól felépített, ütős történet. Közös ezekben a hatás, melyet a befogadóra gyakorolunk.

De nem minden szóban előadott monológ történet, a hatást sokszor nem érjük el, nem tudjuk aktivizálni, magunk mellé állítani a munkatársakat, nem tudjuk pontosan átadni az üzenetet.

A történeteknek egyszerű, de szigorú szabályai vannak: hitelesnek, élőszóban előadottnak, fejből meséltnek és jól felépítettnek kell lenniük – rend kell legyen a történetben ahhoz, hogy hatni tudjunk vele.

A webináriumon ezeket a szabályszerűségeket mutatjuk meg, kiindulva onnan, hogy mi a történetmesélés alapja, honnan jönnek a történetek, milyen kapcsolat van a mese és a történet között, eljutva odáig, hogy a mindennapi munkaéletünkben vezetőként hol és hogyan tudjuk használni a történeteket: egyeztetéseken, beszédeken, heti vagy havi értekezleteken, de akár a mindennapi kommunikációnkban is.

Megmutatjuk, mi az az 5 legfontosabb elem, ami nélkül nem történet a történet, ami ha hiányzik belőle, inkább neki se fogjunk, és megmutatjuk, mi az az 5 extra szempont, amitől egy egyszerű történet is maradandó és hatásos lesz.

A programot főként vezetőknek ajánljuk: felsővezetőktől és HR vezetőtől, középvezetőkön át csoport- vagy részlegvezetőknek – mindenkinek, aki a szavaival szeretne hatni a munkatársaira!

Egy jó történetet 3-5 percben el lehet mesélni – van egy órád arra, hogy ezt megtanuld?

 

Ki az előadó?

A beszélgetést Nagy Emőke vezeti, aki nem csak trénerként, tanácsadóként támogatja a munkaszervezeteket abban, hogy egyre jobbak, tudatosabbak és hatékonyabbak legyenek, hanem képzési és horizontális vezetőként egyének és csapatok vezetésében is jártasságot szerzett az elmúlt tizenöt évben. A pozitív visszajelzés támogatására a testvérével, Szirtesi-Nagy Rékával közösen kifejlesztettek egy visszajelzést segítő kártyacsomagot, a Tükör kártyákat.

 

Emoke

 

 

Jelentkezés:

 

  Vezetéknév (kötelező)

  Keresztnév (kötelező)

  Email cím (kötelező)

  Telefonszám (kötelező)

  Munkahely neve (kötelező)

  Munkahely címe (kötelező)

  Beosztás (kötelező)

  Az adatkezelési tájékoztatót megismertem és elfogadom.

  Hozzájárulok, hogy DFT-Hungária Zrt. a tudásszolgáltatásairól, zártkörű kedvezményeiről, és az aktuális pályázati lehetőségekről értesítést küldjön.

  • Schedule
  • Guests
  • Attendance
  • Forecast
  • Hozzászólások

  Weather data is currently not available for this location

  Weather Report

  Aktuális stec_replace_today_date

  stec_replace_today_icon_div

  stec_replace_current_summary_text

  stec_replace_current_temp °stec_replace_current_temp_units

  Wind stec_replace_current_wind stec_replace_current_wind_units stec_replace_current_wind_direction

  Humidity stec_replace_current_humidity %

  Feels like stec_replace_current_feels_like °stec_replace_current_temp_units

  Forecast

  Date

  Weather

  Temp

  stec_replace_5days

  Next 24 Hours

  Powered by openweathermap.org

  evikiA történetmesélés szerepe és technikája a vezetői munkában