Rendszeralkotás
Rendszeralkotás

A rendszer szó jelentése a koncepció fogalmán keresztül érthető meg. A koncepció meglétének a munkaszervezetben van három elengedhetetlen előfeltétele:

  1. Identitás (vízió, misszió, érték) megléte
  2. A munkatársak hajlandóak gondolkodni
  3. A munkatársaknak van felelősségtudatuk

Amint ez a három előfeltétel teljesül, akkor három célt tűzünk ki magunk elé:

  1. Irányt akarunk találni
  2. Rendet akarunk magunk körül
  3. Módszert akarunk az előző kettőre

Így tevődik össze a koncepció fogalma stratégia, rendszer és módszer hármasából, ezek közül a rendszer statikus, míg a stratégia dinamikus elem lesz.

A rendszeralkotás gyökerei egy fontos értékszemléleti fogalomban keresendőek: rend és rendszer viszonyában. Az általunk vallott kozmosz törvénye kimondja, hogy rend és egyszerűség elválaszthatatlanok egymástól. A rend iránti emberi hajlamban hiszünk és az ezt megteremteni képes eszközökben, így születik a rendszer. A rend iránya pedig mindig az egyszerűség. Ilyenformán rendszeralkotási fejlesztésnél mindig cél az egyszerűsítés, valamint az, hogy az adott fogalmakkal kapcsolatban rendet teremtsünk a résztvevők fejében.

 

Ajánlott tréningjeink:

Prioritási rendszer a munkaszervezetben: A priorizálás képessége különösen fontos a hatékony munkavégzés szempontjából mind a munkatársak, mind pedig a vezetők számára. Módszerünkkel a résztvevők képesek lesznek átláni, folyamataik milyen pozícióban helyezkednek el a fontos/sürgős koordináta rendszerben, és ez által képessé válnak a helyes priorizálási elvek megállapítására.

Kommunikációs rendszer a munkaszervezetben: Amennyiben a munkaszervezet külső és belső kommunikációja nem megfelelő, rendeszeressé válhatnak a félreértések, az információtorzulások, és a megállapodásoktól való eltérések. Tréningünk célja az alapvető fontosságú fogalmak tisztázása mentén egy mindenki által elfogadott és ismert kommunikációs rendszer létrehozása.

DFTV
Mindig aktuális
Impresszum
Oldaltérkép
Stratégiai médiapartnerek
Működési partnerek
Cégadatok
Képzési helyszínek
Álláshirdetés
PAT elégedettségmérés
1051 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 22.
Telefon: (06 1) 266 7601
E-mail: info@dft.hu
Itt talál minket:
 
HEFOP 3.4.1/05/1 KMOP-2007-1.2.5 és KMOP-2007-1.2.7     tudasodajovod.hu
www.dft.hu   |   Copyright © 2011   |   Minden jog fenntartva   |   Adatvédelmi nyilatkozat
Készítette