Munkavégzési módszerek meghonosítása
Munkavégzési módszerek meghonosítása

A módszer szó jelentése a koncepció fogalmán keresztül érthető meg. A koncepció meglétének a munkaszervezetben három elengedhetetlen előfeltétele van:

1. Identitás (vízió, misszió, érték) megléte
2. A munkatársak hajlandóak gondolkodni
3. A munkatársaknak van felelősségtudatuk

Amint ez a három előfeltétel teljesül, akkor három célt tűzünk ki magunk elé:

1. Irányt akarunk találni
2. Rendet akarunk magunk körül
3. Módszert akarunk az előző kettőre

Így tevődik össze a koncepció fogalma stratégia, rendszer és módszer hármasából, ezek közül a rendszer és a stratégia a munkaszervezet fejlesztéséhez köthető, míg a módszerek a munkatársakhoz. Filozófiánk szerint nincsen emberről leválasztható módszer, és önmagában a módszer még nem számít fejlesztésnek. Akkor valósul meg érdemi változás a szervezetben, hogyha a tanult módszert a munkatársak kompetenciáikká teszik, majd a munkaszervezet egészében szétterjedve, mindenki által alkalmazva technikává fejlődik.

Az általunk tanított módszerek egyik meghatározó csoportja a munkavégzési kapacitás csoportjában lelhető fel, ezek adják kiindulópontját számos más terület fejlesztésének is.

 

Ajánlott tréningjeink:

Megállapodáskötési gyakorlatok: A megállapodáskötés nem kommunikációs kérdés. Mindig megkötjük valahogy a megállapodásokat (legtöbbször a feladat-felelős-határidő módszerrel), aztán később szükség szerinti (legtöbbször sok) alkalommal térünk vissza a megállapodásra és tisztázzuk annak részleteit. A tréning során bemutatjuk a lehetséges modelleket, azok kritikájával együtt, majd olyan alternatívát tanítunk meg, melyet akár azonnal, de másnaptól mindenképpen, mindenki használni tud majd. A modellunk rendszerbe szervezi a megállapodások során felmerülő összes kérdéscsoportot, így könnyen megjegyezhető és használható.

Time Controlling: TM időgazdálkodás: Az idő uralásának képessége egyaránt fontos és hasznos mind a vezetők, mind pedig a munkatársak számára. A tréningünk abban nyújt segítséget, hogy feltárja, hol szöknek el a percek a napjainkban, és, hogy technikáink legyenek a teendők rangsorolására.

Munkakörök sztenderdizálása: A munkakörök sztenderdizálása nem azt jelenti, hogy kőbe véssük, hogy kinek, mit kell tenni. A sztenderdek lényege, hogy irányt adnak a munkavégzésünknek, a munkakör pedig nem más, mint az egy folyamatgazdához tartozó folyamatok összessége. Nekünk van kész koncepciónk a munkaköri sztenderdek elkészítéséhez, a tréningen nemcsak megmutatjuk, hanem közösen elkészítjük néhány résztvevő munkaköri leírását.

DFTV
Mindig aktuális
Impresszum
Oldaltérkép
Stratégiai médiapartnerek
Működési partnerek
Cégadatok
Képzési helyszínek
Álláshirdetés
PAT elégedettségmérés
1051 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 22.
Telefon: (06 1) 266 7601
E-mail: info@dft.hu
Itt talál minket:
 
HEFOP 3.4.1/05/1 KMOP-2007-1.2.5 és KMOP-2007-1.2.7     tudasodajovod.hu
www.dft.hu   |   Copyright © 2011   |   Minden jog fenntartva   |   Adatvédelmi nyilatkozat
Készítette