Munkaszervezeti identitás meghatározása
Munkaszervezeti identitás meghatározása

A munkaszervezetnek – akárcsak az egyénnek – kell, hogy legyen identitása – ,de nem mindegy, hogy ennek tudatában vagyunk és e szerint cselekszünk, vagy hagyjuk veszni az ebben rejlő értékeket. A munkaszervezet fejlesztésének egyik jelentős mérföldköve a saját azonosságának, identitásának meghatározása, konszenzussal való kialakítása, szövegezése, láthatóvá és érthetővé tétele mind a belső, mind a külső környezet számára.

A szervezeti azonosságnak klasszikusan három alappillére: a vízió vagy jövőkép, a misszió vagy küldetés, és az érték fogalmának meghatározása. Egy szélesebb körben értelmezett azonosság meghatározása során az alábbi pontokra érdemes kitérni:

- vízió, misszió, érték (ha nem volt előtte ez a tréning),
- értékrend, profil, márka (+ szlogen) meghatározása,
- projekciók (célkitűzések),
- termékek, célcsoport és ügyfelek,
- reprezentáns szállítók és stratégiai partnerek,
- konkurencia,
- folyamatgazdák,
- vizualitás, működési rendszer, kompetenciák,
- szervezeti tulajdonság, önazonosság a szervezetben.

A fenti menüsorban az Azonosság menüpontra kattintva megtekintheti DFT-Hungária Azonosság dokumentumát, ajánljuk megtisztelő figyelmébe!

 

Ajánlott tréningjeink:

Szervezeti azonosság meghatározása: vízió, misszió, érték: Jó, ha minden munkaszervezetnek van vízója, ha lát maga előtt egy jövőképet. A hangsúly azonban az EGY-en van. Minden munkatár gondol magában valamit arról, hogy az ő munkaszervezete merre halad, mi felé tart, mit tartanak értéknek a szervezetben. Amit kimondatlanul is gondol, azt közvetíti akaratlanul is az ügyfél felé. A térning során kiderül, mennyire egységesek a munaszervezeti víziók, illetve kinek, milyen egyéni motivációja van a mindennapokban.

Szervezeti önazonosság elemzése 17 lépésben: A tréningnap során a résztvevők maguk építik fel vagy amennyiben létezik ilyen, teszik egységesség a munkaszervezeti identitást. A kiscsoportos munka nem csak ebben segíti a résztvevőket, hanem a prezentációkon keresztül azt is megtanulhatják, hogy képviselhetik és jeleníthatik meg ezt az identitást.

Insight: Mi van a Vevőnk fejében?: A cégről való jelenbeli és jövőbeli gondolkodás átgondolása, melynek célja a cselekvés meghatározása.

 

DFTV
Mindig aktuális
Impresszum
Oldaltérkép
Stratégiai médiapartnerek
Működési partnerek
Cégadatok
Képzési helyszínek
Álláshirdetés
PAT elégedettségmérés
1051 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 22.
Telefon: (06 1) 266 7601
E-mail: info@dft.hu
Itt talál minket:
 
HEFOP 3.4.1/05/1 KMOP-2007-1.2.5 és KMOP-2007-1.2.7     tudasodajovod.hu
www.dft.hu   |   Copyright © 2011   |   Minden jog fenntartva   |   Adatvédelmi nyilatkozat
Készítette