Kompetenciafejlesztés
Kompetenciafejlesztés

Koncepciónk szerint a kompetencia szó jelentése: tudom, hogy mit kell tennem és ezt hogyan tudom véghez vinni, és ezt önállóan tenni vagyok képes. A kompetenciafejlesztés kiindulópontját a képzések adják, ami nálunk nem egyenlő az ismeretek puszta átadásával, hanem rengeteg gyakorlatot, résztvevői aktivitásra épülő tréningekkel jelent. Szemléletmódbeli váltással társulva az ismeretek mellett cselekvőképességgel ruházza fel a képzéseken résztvevőket, önállóságra, gondolkodásra sarkallja őket.

Tudás, kompetencia és képesség viszonyát az alábbi ábra szemlélteti:

A kompetenciafejlesztés leválaszthatatlan a szemléletmód és hozzáállás fejlesztéséről, hiszen nincs az a jó rendszer, amelyet nem megfelelő hozzáállású emberek tudnak működtetni, és nem lehet módszer olyan jó, amely nélkülözheti az egyén cselekvőképességét. Így a kompetenciafejlesztés része a kapacitás fejlesztésének, ami nem más, mint a teljesítményre való képesség.

Ajánlott tréningjeink:

Tudod, hogyan kell gondolkodni? Tudatos gondolkodási technikák: A tréning során a logikai gondolkodási folyamatok közül tanítunk meg a résztvevőknek néhány olyat, melyet már másnaptól alkalmazhatnak a munkavégzésük során. A mindenki számára természetes gondolkodási folyamatot tesszük tudatossá, ezáltal taníthatóvá és tanulhatóvá. A gondolkodási folyamat a tréninget követően irányítható lesz, egy cél felé tart majd.

Szóbeli kommunikációs gyakorlatok: Nem lehet nem kommunikálni, ezért érdemes időről időre tudatosítani magunkban és fejleszteni a kommunikációs készségünket. A megállapodáskötések, az értekezletek mind kommunikációs szituációkból állnak, és ennél egy fokkal még bonyolultabb, hogy a különböző ügyfelekkel is érdemes differenciáltan kommunikálni.A tréning során az ügyfél munkaszervezeti profiljának és a résztvevők beosztásának megfelelő szóbeli kommunikációs gyakorlatokra kerül sor. A tematika minden esetben egyedi.

 

A kompetenciák rendszerét az alábbi táblázat foglalja össze:

 

Kompetenciák rendszere
DFTV
Mindig aktuális
Impresszum
Oldaltérkép
Stratégiai médiapartnerek
Működési partnerek
Cégadatok
Képzési helyszínek
Álláshirdetés
PAT elégedettségmérés
1051 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 22.
Telefon: (06 1) 266 7601
E-mail: info@dft.hu
Itt talál minket:
 
HEFOP 3.4.1/05/1 KMOP-2007-1.2.5 és KMOP-2007-1.2.7     tudasodajovod.hu
www.dft.hu   |   Copyright © 2011   |   Minden jog fenntartva   |   Adatvédelmi nyilatkozat
Készítette