Működésfilozófiánk
Működésfilozófiánk

A vizionális működés törvénye: jövőkép és felelősség
Világos szervezeti és ehhez illeszkedő egyéni jövőképünk van, ezért felelősséget vállalunk, amikor dolgozunk.

A misszió törvénye: elkötelezettség és örök ügyfél
Személyes elkötelezettségünk van munkavégzésünk előremutató hasznosságában, a szervezet működésében és a munkafolyamatainkban: a munkánk az ügyünk, ezáltal lehet csak valóban ügyfelünk. Gondozzuk ügyfeleinket: minden szavunk, gondolatunk és cselekedetünk célja, hogy ügyfeleink örökre az ügyfeleink maradjanak.

A teljességre törekvés törvénye: maximalizmus
Saját szabad akaratunkból döntünk arról, hogy hol és milyen munkát végzünk, így soha sem érdemes a legjobb tudásunknál silányabban dolgoznunk.

A pozitivitás törvénye: cselekvés és megoldás
A valósággal szembenéző, előremutatóan optimista jövőképű és mindenkoron cselekvő emberekben hiszünk, akik csak a megoldásokat keresik.

A transzparencia törvénye: láthatóság és érthetőség
A munkavégzésünket láthatóvá kell tennünk úgy, hogy az önmagától érthetővé (trans parentem) is váljon, mert a transzparencia mindent átvilágító fénye nem igényel idegenvezetőt. Rendszerünk így tisztul, fejlődik és átláthatóvá válik.

A teljesítménykultúra törvénye: eredmény és érték
Eredményeket akarunk elérni, nem pedig tevékenykedni, és az értéket teremtő teljesítményünkért akarunk felelősséget vállalni, amit mérhetővé teszünk.

A minőség törvénye: megelőzés és proaktivitás
Teljesítményünk egyetlen objektív mércéje a külső és belső ügyfeleink elégedettsége. Nem csak az eredmény, hanem az eredményhez vezető folyamat minőségéért akarunk felelősséget vállalni (folyamatfelelősség). Mindig a jobb szállító szerepének felvételére törekszünk. Hamarabb gondolkodunk, mint az ügyfelünk, és kezdeményezően lépünk fel.

A sztenderdizálás törvénye: a jobbítás állandósítása
Nem jól akarunk dolgozni, hanem jobban, ezért nem elérni, hanem meghaladni akarjuk a külső és belső ügyfeleinkkel a megállapodásokban rögzített teljesítményszinteket (pozitív eltérés). Kiegyensúlyozottá (robusztussá) tesszük munkafolyamatainkat úgy, hogy közben a fejlődést állandósítjuk. Mindenki, minden munkafolyamatát, minden nap, minden órában.

A kozmosz törvénye: rend és egyszerűség
A rend iránti emberi hajlamban hiszünk és az ezt megteremteni képes eszközökben (szerek), így születik a rendszer. A rend iránya mindig az egyszerűsítés.

Az együttműködés törvénye: közösségi szinergia
Mindig és minden körülmények között maradéktalanul és előremutatóan együttműködőek vagyunk egymással nemre, korra, rangra és beosztásra tekintet nélkül. Minden egyéni igazságunknál magasabb rendűnek tartjuk a közösségi energiák összhangjának megteremtését.

A konszenzus törvénye: egyetértés és azonosulás
Az egyetértésben hiszünk és nem az elfogadás (kompromisszum) rendszerében. A saját és mások ügyeivel csak ilyen célkitűzéssel lesz valódi azonosulásunk.

Az egység törvénye: közösségi felelősségvállalás
Nem megannyi működési rendszerünk és stratégiánk van, hanem egy; nem megannyi víziónk és missziónk, hanem egy; nem megannyi értékrendünk, hanem egy. Egy, amit közösen vállalunk. A munkavégzés közösségi szerepre rendel és a legmagasabbrendű értéke az egy. Kizárólag magunkért felelősséget vállalni nem érdemes, csak mindenkiért, akivel dolgozunk.

DFTV
Mindig aktuális
Impresszum
Oldaltérkép
Stratégiai médiapartnerek
Működési partnerek
Cégadatok
Képzési helyszínek
Álláshirdetés
PAT elégedettségmérés
1051 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 22.
Telefon: (06 1) 266 7601
E-mail: info@dft.hu
Itt talál minket:
 
HEFOP 3.4.1/05/1 KMOP-2007-1.2.5 és KMOP-2007-1.2.7     tudasodajovod.hu
www.dft.hu   |   Copyright © 2011   |   Minden jog fenntartva   |   Adatvédelmi nyilatkozat
Készítette