Szervezeti kapacitás
Szervezeti kapacitás

Mivel a munkavégzés alapvetően közösségi műfaj, dolgozni csak együtt lehet, ehhez szükséges az „együtt” kompetenciáját elsajátítani. Ez nem más, mint az együttműködés. A szervezeti kapacitás sajátossága, hogy az „egy” szóba rendezi a munkaszervezetet, a szervezeti működés legnagyobb száma az egy, és az egység az érdem. A magyar nyelv annyira intelligens, hogy ezeket az erényeket, mindig az "egy" szóval kezdi. Így kapjuk az Egyetértés, Együttműködés és Egység fogalmakat.

Egyetértés: amikor az azonosulás az egyénben van. Egy kompromisszumos rendszer felépítése csupán alsóbbrendű cél, mert ameddig ez az elfogadást várja el, addig elveszti az azonosulást, az egyetértést. Az egyetértés szava a konszenzus, tehát ha egyetértést és azonosulást akarunk az emberekben megvalósítani, akkor nem kompromisszumok kialakítására, hanem konszenzus teremtésére van szükség.

Együttműködés: a közösségi szinergia rendszere. Minden munkatársnak egyéni igazságánál magasabb rendűnek kell tartania a közösségi energiák összhangjának megteremtését, ezáltal jön létre a nemtől, rangtól, beosztástól, életkortól független együttműködés.

Egység: nem megannyi működési rendszere és stratégiája van a munkaszervezetnek, hanem egy; nem megannyi víziója és missziója van, hanem egy; nem megannyi értékrendje, hanem egy. Egy, amit közösen vállal. A munkatársnak kizárólag magáért felelősséget vállalni nem érdemes, csak mindenkiért, akivel együtt dolgozik.

 

Ajánlott tréningjeink:

Együttműködésfejlesztés: Barlangmisszió: A szervezeti működés egyik alappillére az együttműködés, ami nem csak szándék, de mindennapi gyakorlat kellene legyen minden munkaszervezetben. Barlangmissziós tréningünk keretében a résztvevők megismerhetik önmaguk és társaik viselkedését egy, a munkaszervezeten kívüli helyzetet modellező játék keretében, és ez által megtanulhatják a jobb együttműködés alapjait.

 

 

DFTV
Mindig aktuális
Impresszum
Oldaltérkép
Stratégiai médiapartnerek
Működési partnerek
Cégadatok
Képzési helyszínek
Álláshirdetés
PAT elégedettségmérés
Cím: 1052 Budapest, Semmelweis utca 25.
Telefon: (06 1) 266 7601; (06 1) 266 7602
E-mail: info@dft.hu
Itt talál minket:
 
HEFOP 3.4.1/05/1 KMOP-2007-1.2.5 és KMOP-2007-1.2.7     tudasodajovod.hu
www.dft.hu   |   Copyright © 2011   |   Minden jog fenntartva   |   Adatvédelmi nyilatkozat
Készítette