Munkavégzési kapacitás
Munkavégzési kapacitás

Az emberi kapacitás a munkavégzésben nem más, mint a teljesítményre való képesség: kompetenciák, hozzáállás és szemléletmód egysége.

A munkavégzéshez tartozó tréningek nem szakmaspecifikus ismereteket jelentenek, hanem pozíciótól, munkakörtől, beosztástól független technikákat a munka rendszerezésére, és minél inkább hibamentes elvégzésére. Az ide tartozó kompetenciák munkaszervezettől függetlenül használhatóak, módszereket és technikákat jelentenek a folyamaturalás, a szabályalkotás vagy sztenderdizálás témakörében.

Folyamaturalás: A munkatársat megtanítjuk többek közt megállapodást kötni, folyamatot tervezni, műszerfalat készíteni, ezzel támogatjuk a terv szerinti végrehajtást.

Sztenderdizálás: A sztenderd az a belső szabály, melyet egészen addig be kell tartani, ameddig nem tudjuk az adott folyamatot jobban végezni. A sztenderdalkotás nem vezetői kompetencia, így a munkatársaknak jártasnak kell lenniük mind a sztenderdizálás területeit, mind a sztenderdizálás módszereit illetően.

 

Ajánlott tréningjeink:

Megállapodáskötési gyakorlatok: A megállapodáskötés nem kommunikációs kérdés. Mindig megkötjük valahogy a megállapodásokat (legtöbbször a feladat-felelős-határidő módszerrel), aztán később szükség szerinti (legtöbbször sok) alkalommal térünk vissza a megállapodásra és tisztázzuk annak részleteit. A tréning során bemutatjuk a lehetséges modelleket, azok kritikájával együtt, majd olyan alternatívát tanítunk meg, melyet akár azonnal, de másnaptól mindenképpen, mindenki használni tud majd. A modellunk rendszerbe szervezi a megállapodások során felmerülő összes kérdéscsoportot, így könnyen megjegyezhető és használható.

Time Controlling: TM időgazdálkodás: Az idő uralásának képessége egyaránt fontos és hasznos mind a vezetők, mind pedig a munkatársak számára. A tréningünk abban nyújt segítséget, hogy feltárja, hol szöknek el a percek a napjainkban, és, hogy technikáink legyenek a teendők rangsorolására.

Folyamatszereplők elemzése: A tréning során más megközelítésben határozzuk meg a folyamatszerepekt, elszakadva a beosztásoktól, funkcióktól. Minden résztvevő meghatározza magát a folyamatok rendszerében, és megtanulja, hogy melyik szerepben milyen felelőssége van.

DFTV
Mindig aktuális
Impresszum
Oldaltérkép
Stratégiai médiapartnerek
Működési partnerek
Cégadatok
Képzési helyszínek
Álláshirdetés
PAT elégedettségmérés
Cím: 1052 Budapest, Semmelweis utca 25.
Telefon: (06 1) 266 7601; (06 1) 266 7602
E-mail: info@dft.hu
Itt talál minket:
 
HEFOP 3.4.1/05/1 KMOP-2007-1.2.5 és KMOP-2007-1.2.7     tudasodajovod.hu
www.dft.hu   |   Copyright © 2011   |   Minden jog fenntartva   |   Adatvédelmi nyilatkozat
Készítette