Alapkapacitás
Alapkapacitás

Az egyéni alapkapacitás fejlesztése során azokat az alapképességeket fejlesztjük, melyekre munkakörtől, pozíciótól, munkahelytől és munkától függetlenül is szüksége van a munkaszervezet minden tagjának. Ezeknek a képességeknek a megléte gördülékenyebbé, hatékonyabbá teszi a mindennapi munkavégzést. Ide tartoznak három alapképességhez, a gondolkodáshoz, a kommunikációhoz és a cselekvéshez kapcsolódó kompetenciák. Szintén a munkatársak fejlesztéséhez tartoznak az idegen nyelvi és az informatikai képzések, valamint a személyiségfejlesztő tréningek.

Fontos kiemelni, hogy a három emberi alapképesség, gondolkodás, kommunikáció és cselekvés közül ez utóbbi lesz stratégiai kérdés: a gondolkodásfejlesztés csak akkor lehet hasznos, ha ettől a munkatárs munkavégzése és cselekvési potenciálja hatékonyabb lesz. Ugyanez igaz a kommunikáció fejlesztésére is, a kommunikáció önmagában nincs hasznára a cégnek vagy intézménynek, csak akkor, ha ettől a munkatárs cselekvése – cselekvőképessége erősödik. Gondolkodásfejlesztés alatt a logikai gondolkodási módszereket és a szabályozott kreatív gondolkodási módszereket értjük. A kommunikáció fejlesztése magában foglalja nemcsak a szóbeli kommunikációt, hanem az írásbeli kommunikációt is.

 

Ajánlott tréningjeink:

A kommunikáció 10 alaptörvénye: A kommunikáció áthatja a munkaszervezet minden porcikáját, így elemi érdek a helyes működése.A kommunikáció a lényeg formája, minden mondanivaló közvetítője: sikeres kommunikáció nélkül semmilyen tartalom nem lehet sikeres. A belső, hibásan beidegződött kommunikációs formákat csak külső szem (a tréner) láthatja meg, aki szakmai tanácsokkal segít a javítani a helyzeten. A résztvevőkkel közösen tisztázzuk a kommunikáció fogalmát, majd a megvitatjuk a legfontosabb kommunikációs alaptörvényeket, ezzel szemléletváltást érve el náluk.

Prezentációs tréning: A külsős szakértő könnyebben aktivizál: provokatív feladatokat adva megmozgatja a csapat teljes egészét, azokat is, akik egyébként meghúzódnának a háttérben. Videóra rögzítve, önmagát kívülről látva az ember élesebben szembesülhet kommunikációja hiányosságaival. Az együttes kiértékelés által a résztvevők maguk ismerhetik fel a saját gyengeségeiket. Ha erősödik az egyének prezentációs, kommunikációs, érdekérvényesítő képessége, az által a szervezet is eredményesebb, agilisabb munkát tud végezni.

Tudod, hogyan kell gondolkodni? Tudatos gondolkodási technikák: A tréning során a logikai gondolkodási folyamatok közül tanítunk meg a résztvevőknek néhány olyat, melyet már másnaptól alkalmazhatnak a munkavégzésük során. A mindenki számára természetes gondolkodási folyamatot tesszük tudatossá, ezáltal taníthatóvá és tanulhatóvá. A gondolkodási folyamat a tréninget követően irányítható lesz, egy cél felé tart majd.

DFTV
Mindig aktuális
Impresszum
Oldaltérkép
Stratégiai médiapartnerek
Működési partnerek
Cégadatok
Képzési helyszínek
Álláshirdetés
PAT elégedettségmérés
Cím: 1052 Budapest, Semmelweis utca 25.
Telefon: (06 1) 266 7601; (06 1) 266 7602
E-mail: info@dft.hu
Itt talál minket:
 
HEFOP 3.4.1/05/1 KMOP-2007-1.2.5 és KMOP-2007-1.2.7     tudasodajovod.hu
www.dft.hu   |   Copyright © 2011   |   Minden jog fenntartva   |   Adatvédelmi nyilatkozat
Készítette